Kerkcafé

Al enkele jaren wordt er binnen onze kerk een kerkcafé georganiseerd. Meestal op de laatste zondagmiddag van de maand, uitgezonderd de vakanties.
De gasten komen uit heel verschillende hoeken: uit het bedrijfsleven, op het vlak van cultuur of wetenschap. De formule is simpel maar doeltreffend: we beginnen met een kop koffie of thee, dan gaan we naar de Magistraatskapel waar een vraaggesprek met een gast plaatsvindt. Tot nu toe zijn we er in geslaagd elke keer een boeiende spreker te vinden.

Heeft u suggesties dan horen we dat ook graag.

Deventer 1250 jaar

‘ Licht aan de IJssel’ ,  dat is het jaarthema in de Lebuinus,  nu we ons 1250 jarig bestaan vieren. In het Kerkcafé zijn steeds bekende Deventenaren te gast. Wat bezielt hen, wat is voor hen het licht in deze stad? Vorige keer  konden we nader kennismaken  met schrijver en columnist Eus.

Op zondag 29 april  verwelkomen we in het Kerkcafé  Garrelt Verhoeven, sinds 1 juli 2016 directeur van het Deventer Verhaal. Hij is de enthousiaste motor achter tal van boeiende exposities die sindsdien in Deventer het daglicht zagen. Een initiatiefrijk en inspirerend cultureel manager met uitzonderlijke ‘verbinders‘-kwaliteiten’; zo wordt hij in de stad omschreven. Hij wordt vanaf 16.30 uur een half uur geïnterviewd, daarna is het aan ‘de zaal’ om met hem van gedachten te wisselen. Kerk open 16.00 uur. Toegang vrij.

Volgende Kerkcafé