ER WORDT GEKERKT IN DE LEBUINUS

DE LEBUINUS IS VAN ONS ALLEMAAL

Choral Evensong

24 november 2019

De Schola Liturgica Leeuwarden zingt op 24 november, 19.00 uur in de Lebuinuskerk een Choral Evensong. De Stichting Schola Liturgica organiseert projecten voor zangers die in de Anglicaanse kerken of kathedralen diensten willen zingen. Zij verzorgt ook workshops over Anglicaanse liturgie en kerkmuziek en organiseert concertreizen van Engelse kathedrale koren naar Nederland, zoals van het  Guildford Cathedral Choir, dat in april een schitterend concert in de Lebuinuskerk gaf. Schola Liturgica Leeuwarden is in 2016 opgericht om elke tweede zondag van de maand in  de Jacobijnerkerk in Leeuwarden een Choral Evensong te zingen. Deze van oorsprong Anglicaanse getijdeviering combineert de kloostergetijden vespers en completen. Aan het einde van de middag, begin van de avond wordt Gods lof gezongen in cantica, psalmen en gebeden. De viering bestaat voor het grootste deel uit koorzang, veelal uit de Engelse traditie.

Schola Liturgica Leeuwarden staat onder leiding van Geke Bruining-Visser en het orgel zal bespeeld worden door Theo Jellema. Ze zullen muziek zingen van Francis Jackson, Samuel Wesley, Scholz en Geke Bruining-Visser.

Website: www.choralevensong.nl