DE LEBUINUSKERK IS VAN ONS ALLEMAAL

Russisch-Orthodoxe muziek voor de vasten – Kamerkoor Oktoich

22 maart 2020

Russisch-Orthodoxe muziek voor de vasten

De gezangen uit de 40-dagen tijd hebben vaak een beschouwend, naar droefheid neigend karakter. Maar in deze mineur-tonen klinkt hoop op de ontmoeting met het licht, aan het einde van een lange zwerftocht van berouw en inkeer.
Adam, die het verloren paradijs beweent; de vader die zijn verloren zoon in zijn armen sluit; de ziel die aangespoord wordt te ontwaken; de bekering van de goede rover; het bruidsvertrek dat ons uitnodigt om binnen te treden met een nieuw gewaad…het zijn allemaal thema’s die bezongen worden in de Russisch Orthodoxe kerkdiensten in de vastentijd voor Pasen. Prachtige meerstemmige muziek kleurt deze periode op een bijzondere manier

Het koor

Kamerkoor Oktoich is in 1996 opgericht door Aliona Ovsiannikova en vierde vorig jaar het twintigjarig bestaan. Het koor legt zich toe op Russisch-orthodoxe kerkmuziek en heeft vele malen op binnen- en buitenlandse podia gestaan. Onder andere tijdens het Festival Oude Muziek (Utrecht, 2004), het Gergiev Festival (Rotterdam, 2004), Tanejev Festival (Londen, 2007), Grachtenfestival (Amsterdam, 2009) en het Oestvolskaja Festival (Amsterdam, 2011). Oktoich behoort in Nederland tot de top van de amateurkoren en wordt geprezen om de prachtige expressie, van heel zacht tot heel krachtig. Het weet de echt Russische vloeiende lijnen prachtig te brengen in een mooie, warme a capella koorklank.

De dirigent

Aliona Ovsiannikova, geboren in Moskou en opgegroeid in Amsterdam, studeerde kerkmuziek aan de Theologische Academie in Leningrad (Sint-Petersburg) en was nabij die stad vervolgens ook werkzaam als dirigent. Naast Oktoich leidt zij, sinds 1990, het koor van de Russisch-orthodoxe kerk in Amsterdam

Organisator: Stichting Lebuinusconcerten

Het concert

• Naam activiteit: Concert
    Startdatum en tijd: 22 March 2020 15:30
    Einddatum en tijd: 22 March 2020 17:00
    Locatie: Lebuinuskerk

KAARTEN

Koop hier alvast uw kaarten en voorkom wachten in de rij aan de kassa!

Bestel kaart - € 12,50 p.p.

Om kaarten te bestellen klikt u op de knop ‘bestel kaart’ hierboven en vervolgens op ‘tickets’ in de menubalk rechtsboven. Daarna kun u het aantal kaarten kiezen en deze afrekenen via onze webshop. U krijgt vervolgens bericht in uw e-mail. LET OP: als u geen e-mail ontvangt, controleer dan even de spam-map van uw e-mail. Bij de kassa is tevens bekend of u kaarten heeft gekocht via de webshop. Er zijn ook kaarten aan de kassa verkrijgbaar.