DE LEBUINUSKERK IS VAN ONS ALLEMAAL

Kunstvesper met Christine Otten

15 maart 2020

Hartenkreten

Aan het einde van de Boekenweek is er een kunstvesper m.m.v. de in Deventer geboren schrijfster Christine Otten en het Uriëlconsort. In de vesper haken we aan bij haar recent uitgekomen boek ‘Een van ons’. Daarin verkent zij de dunne grens tussen goed en kwaad, vrijheid en onvrijheid, binnen en buiten, schuld en vergeving, vanuit de context van langdurig opgesloten zitten. Een ode aan de menselijke veerkracht en verbeelding. Otten raakt aan thema’s die ook wezenlijk zijn in de christelijke traditie. Uit welke bronnen wordt geput? Waar brengen ze ons? We proeven ervan in woorden en muziek.

Christine Otten:
“Ik schrijf omdat ik anders verloren zou zijn.
Ik schrijf omdat de wereld zo rijk is aan verhalen en ik niet opgesloten wil zijn in mijn eigen verhaal, mijn eigen wereld, mijn eigen leven, mijn eigen lichaam.
Door romans te schrijven kan ik iemand anders zijn, kan ik een man zijn, of zwart, oud, of weer een kind, een moslim, een crimineel een muzikant of een psychiater of iemand uit een heel andere tijd. Door mezelf onder te dompelen in andere levens, andere werelden, via taal, woorden, kan ik de wereld een beetje beter begrijpen, het leven, leer ik mezelf een beetje beter begrijpen.
Ik schrijf omdat ik me met andere mensen wil verbinden.”

Zondag 15 maart

16.30 uur (kerk open om 16.00 uur)

Vrije gift