ER WORDT GEKERKT IN DE LEBUINUS

Een groen Lebuinuscafé

27 oktober 2019

Kom uit je bubbel met Musique Plastique

Een boeiende kunstenaar uit Tilburg begroeten we in het Lebuinuscafé op 27 oktober. Met zijn muziek en levenswijze probeert Rogier de NIjs iedereen aan het denken te zetten over de manier van omgaan met ons klimaat. Rogier gruwt van de berg plastic afval die mensen weggooien. De percussionist maakt muziek op plastic voorwerpen die hij aantreft bij het vuilnis. Hij drumt op plastic emmers, waterflessen, pvc-buizen, ook een cementkuip die hij opdiepte uit een container. Hij maakt de instrumenten van plastic afval zelf. Het is zijn manier om de overstort aan plastic aan de kaak te stellen. Rogier de Nijs studeerde drums en percussie aan het Conservatorium in Tilburg. De laatste jaren pendelt hij heen en weer tussen zijn woonplaats Berlijn en Brabant.

Het Lebuinuscafé opent om 15.30 uur de deuren voor een drankje. Om 16.15 uur zal Rogier wat van zijn werk laten zien en horen. Daarna gaan we met hem in gesprek over wat hem beweegt en ons raakt. Toegang gratis. Ingang onder de toren.