Q-Brass Collectief: Fall & Rise

23 november 2019

Het Q-Brass collectief brengt koperblaasmuziek in zijn puurste vorm: het koperensemble. Het collectief is niet een standaard kwintet, maar een uitgebreide vorm hiervan. Hierdoor is het mogelijk om ook minder voor de hand liggende muziek te kunnen uitvoeren. Het collectief wil het publiek op een originele en frisse manier kennis laten maken met koperblaasmuziek. De concerten van het Q-Brass collectief zijn van hoogwaardige kwaliteit en voor een breed publiek toegankelijk.

Fall & Rise verwijst naar de altijddurende worstelingen van het leven. Gebeurtenissen die ingrijpend zijn en lijken te leiden naar een ondergang, maar ook weer leiden naar nieuw mogelijkheden om wat van het leven te maken.

Tijdens dit concert zullen werken van bekende en minder bekende componisten uitgevoerd worden. Het Q-Brass collectief speelt muziek uit verschillende perioden vanaf renaissance tot aan hedendaagse muziek. Naast klassiek worden ook andere stijlen zoals jazz en pop niet geschuwd.

Organisator: Stichting Lebuinusconcerten

Het concert