The Gents: Hollands Glorie

30 juni 2019

The Gents o.l.v Annemiek van der Ven zingen en spelen werken van componisten uit eigen land. Kirstin Gramlich bespeelt het orgel.

In dit programma ‘Hollands Glorie’ brengt mannen vocaal ensemble The Gents samen met een organist een programma met muziek van louter Nederlandse bodem. We hebben gezocht naar parels in de, veelal recente, Nederlandse muziekgeschiedenis die niet zo vaak het podium haalden, of in ieder geval niet in een mannenkoor-bezetting!

Het programma wordt uitgevoerd in diverse kerken in Nederland, allemaal met orgels die bespeeld en beluisterd moeten worden, vanwege hun prachtige klank en de akoestiek van het ‘huis’ waarin zij wonen.

En wie kent zo’n orgel dan beter dan de huis-organist zelf!? Daarom kiezen wij ervoor om met elk concert van organist te wisselen, en te musiceren met de organist van de betreffende kerk.

Voor de pauze klinkt er religieuze muziek. We nemen een aantal componisten mee over de pauze heen, en laten dan wereldlijke muziek van hen horen.

Het concert

• Naam activiteit: The Gents