Jeugdwerk in onze kerk

Voor 0-18 jarigen hebben we speciale activiteiten, want zij zijn de kerk van de toekomst. De taakgroep jeugd organiseert het hele jaar door activiteiten, zowel op de zondagen als door de weeks. Neem hier maar eens een kijkje!

Kolder op Zolder

Om de week is er op zondag Kolder op Zolder voor de jeugd van 12-18 jaar. We komen dan samen op de jeugdzolder waar we onder het genot van veel lekkers samen de viering volgen op de TV. We gaan ook wel eens op excursie of voeren actie om geld binnen te halen voor een goed doel. Neem even contact op als je zeker wilt weten dat je niet voor een lege zolder staat op zondag!

Catechese

Elke maandag van 16-17 uur is er catechese in de kerk voor 8-12 jarigen. We doen samen met Dominee Ingrid leuke dingen om de bijbel beter te leren kennen.

Torenvalkjes

Elke vrijdag komen de torenvalkjes samen om te zingen! Dit kinderkoor is voor kinderen van 6-10 jaar en staat onder leiding van Kirstin Gramlich. Samen maken ze op een luchtige manier kennis met muziek in de kerk.

Jong&Oud projectkoren

Sowieso met kerst, maar soms ook op andere momenten in het jaar hebben we een Jong&oud koor. Ouders en kinderen zingen samen liederen. Eerst oefenen we een aantal keer op zondagmiddagen en als we er klaar voor zijn treden we op tijdens een zondagse viering. Dit alles onder leiding van onze Kirstin Gramlich.

Kindernevendienst

Tijdens de zondagse vieringen is er altijd kindernevendienst voor 4-12 jarigen. Nadat we eerst een moment met de dominee in de kerk hebben gaan de kinderen in twee leeftijdsgroepen naar hun eigen ruimten. Met behulp van de nieuwe vertelmethode Godly Play brengen de begeleiders bijbelverhalen tot leven.

Oppas

Elke zondag is er plek voor de kleinsten van 0-4 jaar. Zij worden opgevangen in onze kinderkelder, een fijne warme ruimte vol speelgoed. Deze ruimte vindt u bij de toiletten. Wilt u zelf een luiertas meegeven als uw kind nog niet zindelijk is? Er zijn altijd twee mensen aan het oppassen zodat er goed persoonlijke zorg gegeven kan worden. Voor de oppassers is er ook een TV verbinding met de kerkdienst, zo hoeven ze niet alles te missen. Ook een keertje oppassen? Graag!

Jeugdkamp

In september gaan we elk jaar een weekend op stap met de jeugd van 8-14 jaar. Samen beleven we gave avonturen rondom een thema als truth-or-dare, of water-en-vuur. Het kamp is echt een fijne manier om samen het nieuwe jaar te beginnen na de zomervakantie.

Jeugd komende activiteiten

Contact

Wil je meer weten over het jeugdwerk? Of vind het leuk om zelf ook mee te helpen activiteiten te organiseren? Neem dan contact op met de taakgroep jeugd!

Taakgroep Jeugd

jeugdwerk@lebuinuskerk.nl

Saar, Malene, Herma, Rachel, Marjolein en Clary

Sirkelslag

Elk jaar doen we mee aan Sirkelslag Kids (november) en Sirkelslag Young (februari). Deze super leuke challenge tussen kerken wordt landelijk georganiseerd door het JOP. Houd de wervel of facebook in de gaten voor de actuele data

Eindejaars uitje

In juni of juli gaan we met alle kindernevendienst kinderen een zondag op stap! Waar we naartoe gaan houden we zo lang mogelijk geheim.. Vorig jaar gingen we een ritje maken met de paardentram naar de speeltuin op de Worp waar we leuke spellen deden en lekker een broodje aten.

Lichtjestocht

Met kerst hebben we in onze kerk altijd een heel speciale kindermoment op 24 december. Samen met de andere kerken in de binnenstad organiseren we een lichtjestocht. Iedereen mag mee doen en door de stad lopen langs engelen, maria, jozef en de herbergier. Samen gaan we met onze lichtjes op weg naar de Lebuinuskerk waar we een kinderkerstviering beleven samen.