ER WORDT GEKERKT IN DE LEBUINUS

Naar onze kerkgemeenschap


HUUR DE LEBUINUSKERK

Verhuur info


CONCERTEN IN DE LEBUINUSKERK

Concerten info


DE LEBUINUS IS VAN ONS ALLEMAAL

Meer over de vrienden van

Editie 2018

Er zijn dit jaar een aantal zaken anders dan u misschien gewend bent. Zo proberen we bij te tijd te blijven en in te spelen op nieuwe ontwikkelingen, temidden van de enorme hoeveelheid activiteiten die er in de kerstperiode overal worden georganiseerd.

Podia

Er zijn voor het eerst drie podia, voor uiteenlopende ensembles en koren. Bij de opening treedt zanger Raoul Wijsma op met pianist Jochem Braat. Vervolgens komen nog aan bod onze eigen DJ, het ensemble Amy Acoustic en het Kerstkoor Colmschate. De vrijdag wordt muzikaal omlijst door het koor Schola Dynamica, cantor-organiste Kirstin Gramlich, jazztrio Hot Club ’73 en de genoemde jeugdgroepen, en zal in stijl worden afgesloten door singer-songwriter Minka Hebing. Zaterdag tenslotte zijn de podia aan achtereenvolgens het Lammy Bruyns Combo, de koren Rejoice uit Holten en Singing Lights uit Hengelo, het Joep Oosterwijk Trio en het Dickenskoor TODA uit Rijssen, dat in originele Dickenskledij het uurtje invult dat wij dit jaar voor het eerst langer open zijn, voor bezoekers die juist nog Scrooge in het Bergkwartier tegen het lijf zijn gelopen.

Speciaal voor de kinderen

Er is speciale aandacht voor de jeugdige bezoekers en hun ouders, die tot en met 12 jaar gratis entree hebben. Zo is er een voorleesplek en kunnen zij deelnemen aan diverse workshops, waaronder marsepeinfiguren maken en kniepertjes bakken. Al deze activiteiten leveren een stempel op een strippenkaart op, die tegen een leuke attentie kan worden ingewisseld. Ook op het aanbod van de stands is gelet. Op vrijdagavond zal kinderkoor De Torenvalkjes optreden, alsmede drie groepen van dansschool Base4Dance.

Ingang van de kerstmarkt

De ingang is niet meer onder de toren, maar aan de Grote Kerkhof 42. Hiermee hopen wij Dickens-bezoekers van buiten Deventer beter te bereiken. Binnen verandert daardoor ook de routing enigszins, waarbij is getracht het aanbod enigszins te clusteren naar type product.