ER WORDT GEKERKT IN DE LEBUINUS

DE LEBUINUS IS VAN ONS ALLEMAAL

Editie 2019

Er zijn dit jaar een aantal zaken anders dan u misschien gewend bent. Zo proberen we bij te tijd te blijven en in te spelen op nieuwe ontwikkelingen, temidden van de enorme hoeveelheid activiteiten die er in de kerstperiode overal worden georganiseerd.

Podia

Er zijn voor het eerst drie podia, voor uiteenlopende ensembles en koren. Bij de opening treedt het Holtense koor Amazing op. Daarna zullen we de kerststal van Jeroen Teelen, die er dit jaar voor het eerst is, openen. ‘s Avonds is het Kerstkoor Colmschate aan de beurt.

Op vrijdag worden we muzikaal getrakteerd op het Joep Oosterwijk trio, die gevolgd worden door de Torenvalkjes en de dansgroep Base4dance.  De dag wordt afgesloten door Big O and the Bottoms!

Zaterdag tenslotte worden de podia gevuld door achtereenvolgend Qbrass (een koperblazerskwintet), Amy Acousti, Fenix, Raoul Wijsma met pianist, Minka Hebing en als laatste Basement BigBand.

Voor het eerst zijn we dit jaar zondag ook open en dat betekent nóg meer genieten van muziek! Vanaf 11:30 treden achtereenvolgend de volgende koren op: het Lebuinuskerstkoor, Con Amore, Kerstkoor Colmschate, Heeren van Salland, Het Stijl Orkest en als laatste Muziek vereniging Eendracht.

Wij wensen u een  muzikale kerstmarkt toe!

Speciaal voor de kinderen

Er is speciale aandacht voor de jeugdige bezoekers en hun ouders, die tot en met 12 jaar gratis entree hebben. Zo is er een voorleesplek en kunnen zij deelnemen aan diverse workshops, waaronder marsepeinfiguren maken en kniepertjes bakken. Al deze activiteiten leveren een stempel op een strippenkaart op, die tegen een leuke attentie kan worden ingewisseld. Ook op het aanbod van de stands is gelet. Op vrijdagavond zal kinderkoor De Torenvalkjes optreden, alsmede drie groepen van dansschool Base4Dance.

Ingang van de kerstmarkt

De ingang is niet meer onder de toren, maar aan de Grote Kerkhof 42. Hiermee hopen wij Dickens-bezoekers van buiten Deventer beter te bereiken. Binnen verandert daardoor ook de routing enigszins, waarbij is getracht het aanbod enigszins te clusteren naar type product.