Voorzieningen in de Lebuinus: helemaal van deze tijd

De voorzieningen in de Lebuinus zijn helemaal van deze tijd. We passen ze steeds aan om ze up-to-date te houden.

De Lebuinus beschikt over vele ruimtes die gezamenlijk of afzonderlijk kunnen worden gebruikt. Binnen de kerk bevindt zich de Magistraatskapel die met een fraaie glas-in-lood wand kan worden gescheiden van de centrale ruimte. In de foyer zijn stijlvolle zitgroepen en een bar. Het hoogkoor en de crypte hebben hun eigen sfeer en gebruiksmogelijkheden. De consistoriekamer is een uitstekende vergaderruimte maar ook geschikt als artiestenruimte. Daarnaast zijn er nog een aantal kleinere vergaderruimten. Voor grotere evenementen zijn combi-arrangementen mogelijk met de Mariakerk.

Wat u moet weten over...

Toegankelijkheid
De Lebuinus heeft meerdere ingangen. De hoofdingang onder de toren is de gebruikelijke publieksingang. De ingang tegenover het stadhuis wordt vaak gebruikt bij huwelijken. Aan de Grote Poot is een ingang aan de zijde van het koororgel. Tenslotte zijn er nog de ingang via de Mariakerk en die aan de Kleine Poot die soms als artiesteningang dienst doet. Er zijn diverse los- en laadmogelijkheden, ook voor grote trailers.

Verlichting
Grote monumentale kroonluchters zorgen voor sfeer en ambiance, en bij speciale gelegenheden steken we graag de kaarsen aan. Moderne plafondspots zorgen waar nodig voor extra licht, met behoud van sfeer. De pilaren zijn voorzien van aansluitpunten voor theaterverlichting. Aanvullende professionele apparatuur van onze partners kan daarop gemakkelijk worden aangesloten. Krachtstroom is aanwezig.

Geluid
Aanwezig is een high-end geluidssysteem met zowel vaste als loopmicrofoons. Zo kunnen we zelf het geluid regelen voor de meeste evenementen. Bij grote concerten zetten we geluidsapparatuur in van onze vaste partners, die precies de mogelijkheden van de ruimte kennen.

Orgels en piano’s
De Lebuinus beschikt over drie orgels: het monumentale Holtgräve-orgel, het koororgel en het verplaatsbare kistorgel. Verhuur van de orgels in overleg. Voor het bespelen van het grote orgel is een diploma uitvoerend musicus en bevoegdheidsverklaring I nodig. Verder zijn een vleugel en een piano beschikbaar.

Wifi en audiovisueel
Draadloos wifi, beamer, scherm en 42-inch-monitor zijn aanwezig. Wifi voor alledaags gebruik is gratis, voor intensief gebruik geldt een toeslag.

Meubilair
We beschikken over comfortabele stoelen die stapelbaar en schakelbaar zijn. Daarnaast over houten stoelen met biezen bekleding.

Catering
Aanwezig zijn een professionele horecakeuken, een spoelkeuken en een handige uitgifteruimte in de kerkfoyer. We hebben contacten met uitstekende cateraars die grote groepen gasten uitstekend kunnen bedienen.

Sanitair en garderobe
Aanwezig is een moderne toiletgroep. Aanvullend kan gebruik worden gemaakt van het sanitair in de Mariakerk. We maken gebruik van mobiele garderobes, al of niet bewaakt.

De kerk wordt verwarmd met vloerverwarming en radiatoren.